Költözés 05.03

Néhány napja felszámoltam a lakásban lévő termesztést és kiköltöztettem az udvarra a palántákat, így május elsején már az egész napot és éjszakát szabadban töltötte az egész brigád. A történethez hozzátartozik, hogy készítettem egy fóliasátrat illetve fóliaházat (kinek hogy tetszik). Mostantól ott fognak lakni mindannyian, ha minden jól megy és terveim szerint alakul a történet. Találtam itthon 4-5, régről maradt és nem használt takarólécet, egyenként 230 centis hosszal, amihez vásároltam 4 darab 2 méteres párnafát a barkácsáruházban 1200 forintért, valamint festék osztályról származó takarófóliát 30 négyzetmétert 1500 forintért, facsavarokat. Ebből épült az alábbi lakhely.

101_3065.JPG

A növények továbbra is változó mértékben fejlődnek. Néhányuknál hurkapálcával meg is kellett támasztani a szárukat. Egyik Morugán észrevettem, hogy néhány levélen kisebb nagyobb lyukak keletkeztek, egy Dorset Nagán pedig folytonossági hiány lépett fel. Nem tudom mitől lehet, de én valami kártevőre gondolok (hangya, bogár, csiga), mert a lakásban nem tapasztaltam ilyet (vagy csak nem vettem észre). Beszerzésre került 1500 forintért egy 3 in 1 mérő készülék, nedvességet, ph-t és fényességet mér, remélem jól fog működni és hasznát veszem majd.

101_3071.JPG

Érdekes, hogy egy fajtán belül egymás mellett élők, mennyire különböznek egymástól méretben.

101_3074.JPG

A paradicsomok kicsit elhagyták magukat, az utóbbi időben kevesebb vizet kaptak, plusz tegnap kicsit megborult a fóliasátor és rájuk borult. Egyébként is karózni kéne már őket is, mert elég hosszú a száruk, nem biztos, hogy megélik a felnőttkort de még nagyon reménykedem.

101_3077.JPG

101_3068.JPG

A meghagyott Scorpionokat lassan át kéne ültetni, úgy látszik, megmaradtak.

 101_3076.JPG