Prológ
Az úgy történt, hogy már régóta szeretem a csípőset, satöbbi satöbbi...:-)
És akkor rögtön belecsapok a lecsóba. 2012-ben kezdtem olvasni egy blogot, ahol a tulajdonos immár 3. szezonját kezdi az otthoni chilinevelés tekintetében és többek között ennek hatására 2013 év elején beszereztem én is néhány magot.
A cél az volt, hogy (mint kísérleti év) "puritán" körülmények között (spéci világítás nélkül, különösebb tápoldatozás nélkül) nyár végére legyen néhány termő chilim, amiből legalább egyszer készíthetek valamiféle ételt/savanyúságot.
Háromszor 10 db magot sikerült beszereznem (Early Jalapeno, Orange Habanero, Jamaican Yellow) január végére, amiből nem sok kelt ki illetve maradt meg. A végeredmény: nulla habanero (közülük egyik sem kelt ki), 1 tő jamaikai és 5 tő Jalapeno élte meg a szezon végét, amelyek termést is produkáltak, igaz, egyik sem hozott bő termést de azért belekóstolhattam az ízébe.
Sok kép nem is készült róluk de idén rendszeres fényképes dokumentációt készítek. Itt néhány darab jalapeno és jamaican yellow.
A tavalyi kísérleti év után idén igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a történetből.
Az esetleges hozzászólásokat, építő kritikákat szívesen fogadom, igyekszem rendszeresen beszámolni az eseményekről, és remélem, hogy nyár végére érzékelhető mennyiségű csípőssel vághatok neki az idei télnek :)