Az első telepesek 01.27

Néhány pionír már meg is kezdte földfelszíni életét 7-8 nappal az ültetés után. Az új világ első lakói: 3 db saját, tavalyról mentett jalapeno, 2 db Scorpion Bt és 1 db red habanero, aki sajnos nem dobta le magáról a magot, ezért ollóval végeztem rajta kisebb műtétet, remélem sikeresen, ez majd később kiderül. Az egyik Scorpion elég csenevész, még adok neki egy kis időt, hogy magához térjen.

101_2629a.jpg

Közben a keltetőből kikerült egyedek helyére szépen folyamatosan érkeznek az újak, nevezetesen 6 db Moruga (akik 1-2 napig vízben áztak). Remélhetőleg így hamarabb kicsíráznak, mivel szemmel láthatóan megszívták magukat a vízben, természetesen ha csíraképesek. 

101_2632a.jpg

A Dorset Naga, a Fatalii még nem mutat semmilyen életjelet, igaz még csak 10 nap telt el ültetés óta, kapnak még 1-2 hetet. Akik kijöttek már az üvegházból, átkerültek ideiglenesen az asztali lámpa alá, ameddig nem érkeznek meg az E27 foglalatok, az energiatakarékos izzók már megvannak. A papírtörlő-folpackfóliában lévő magokat naponta szellőztetem, igyekszem nedvesen tartani, de nem produkáltak még semmit, ezért ma mind langyos vízbe tettem őket 1 napra.

101_2634a.jpg

Egy kissé megnyurgultak, de majd átültetésnél több földet kapnak és mélyebbre lesznek elhelyezve a pohárban, hogy tudjanak oldalgyökereket is növeszteni ezeken a megnyúlt szárrészeken.

Hétvégére tervezem, hogy az összes maradék, immár vízben ázó magot elhelyezem valahol. :-) Addig is gyűjtöm a havat, hogy azzal öntözhessem a veteményest.