Márciustizenöt 03.16

Az első átültetés után 1 héttel a helyzet változatlanul remek. Szépen fejlődnek a növények, a gyökerek gyorsan alkalmazkodnak az új helyzethez. Íme

101_2791a.jpg

Ebben az 1 hetes időszakban a Morugák és Dorset Nagák nőttek látványosan, a Habanerok és Fataliik most kicsit lelassultak, de még mindig rendben vannak. Továbbra is 16-18 fok van a boxban.

101_2797a.jpg

Az egyetlen Jalapeno egyenletesen hozza a teljesítményt a már megszokott módon. A többi hármat leselejteztem, 1 hónapja nem nőttek semmit, mennek a kukába sajnos. A Scorpionok közül kettőt még megtartok a négyből, hátha...!

101_2795.JPG

Viszonylag kevés vizet kaptak az elmúlt 7 napban, hétfőn (neem olaj), szerdán és pénteken(neem olaj) locsoltam. A neem olajos kezelésről még nem tudok levonni következtetéseket, a tapasztalat annyi, hogy még mindig vannak gyászszúnyogok, ugyan nem nagy számban, de folyamatosan látok egyet-egyet. Ha nem szaporodnak el, akkor megérte kísérletezni. 

101_2800a.jpg

A neem olajat elvileg nem lehet túladagolni, eddig nagyjából 1ml mennyiséget adagoltam az öntözővízbe. Kicsit emelni fogom a dózist kiültetésig.

A neem olaj hatóanyaga gátolja a táplálék felderítését, érzékelését, ezáltal megakadályozza a rovarok, tetvek normális táplálékfelvételét.

A neem olaj erős riasztó hatással rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a rovarok és tetvek telepeket hozzanak létre a növényen.                                                              
A neem olaj gátolja a rovarok és tetvek fejlődését. A benne található azadirachtin gátolja a normális növekedésüket és fejlődésüket, biológiai hibát okozva életciklusukban.

Itt egy Moruga, szép zöld, egészségesnek látszik.

101_2801a.jpg

A képen a jobb alsó sarokban a még 2 decis poharakban lakók láthatóak, akik a napokban kerülnek majd átültetésre. 

101_2798a.jpg