Újratöltve 04.12

Szemmel láthatóan sokat fejlődtek a palánták az átültetés utáni 8 napban. Új erőre kaptak, szinte kivétel nélkül mindannyian.

101_2969.JPG

A lámpa alá középre már csak a 2 láda Moruga fér be, ők kapták a központi helyet, a többiek mellettük random, épp ahogy esik.

101_2968.JPG

Tegnap kapott a maradék Jalapeno és két Habanero - akik még a poharakban voltak - új földet és cserepet. Egy éjszaka alatt látszódik a különbség, már most reggelre életerősebbnek tűnnek.

101_2964.JPG

101_2966.JPG

3-4 napot töltött a szabadban még éjjel is a két szóló Fatalii és a Dorset Naga, aztán bekerültek a lakásba, azért elég hidegek voltak éjjel. A Dorset Naga nem nagyon bírta, érdekes módon a Fataliik igen, de mindannyian bent laknak újra a szobában. Sokat nem fejlődtek kint de bimbókat már hoztak(!), amiket leszedtem még természetesen.

101_2978.JPG

A ládában lévő ödémás Dorset Naga is hozta a bimbókat (úgyhogy akkora baj nem lehet velük), Fataliik, Habanerok is. Itt középen látszódik, hogy honnan lettek eltávolítva.

101_2972.JPG

Valamiért úgy gondoltam, hogy mostmár több vízre van szükségük a több föld miatt, ezért mostanság kicsivel többet kapnak, igyekszem nem eltúlozni. Ők a Fataliik:

101_2961.JPG

Itt pedig az ödémás Dorset Nagák

101_2965.JPG

Néha tápos vizet kapnak, néha neem olajat keverek öntözéshez, úgy tűnik, eddig szeretik. Az új levelek némileg világosabb színűek, remélem ez nem valami kóros elváltozás. Egy közeli Moruga:

101_2977.JPG

A nem leselejtezett 2 db "és hátha megnő majd egyszer" címszó alatt futó Scorpion tegnap fél literes poharakba költözött, de azt hiszem az udvaron felejtettem őket éjszakára (amit lehet nem éltek túl), mert itt bent nem látom őket, így róluk legközelebb. Úgy tűnt pedig, kezdtek életre kapni.

A paradicsomok is kaptak új földet meg fél literes poharakat, itt a két bajnok :)

101_2976.JPG

A neem olaj úgy tűnik használ vagy legalábbis mintha eltűntek volna a gyászszúnyogok, már csak elvétve látok egyet-egyet. Ha a megfigyeléseim helytállóak, akkor nagyjából 1 hónapnyi kezelés után tapasztalható ez az eredmény. Kábé 15ml fogyott eddig a másfél hónap alatt, amióta használom, ez kábé 350 forintnak felel meg, viszont teljesen bio, így kártevők megelőzése miatt is használni fogom.