Csípősfesztivál + miniszüret 08.31

Szombaton került megrendezésre a 2. Nagymarosi Csípősfesztivál, hát kilátogattunk. A Fő téren zajlottak az események, ahol a szombati piac lett kiegészítve a csípős termékekkel, műsorral, csípős lecsó evő versennyel, tombolával, stb. Voltak ismerős chilikertészek, jó hangulat volt, vásároltunk is, nemcsak Gabko krémjét, de lekvárt, füstölt húst és mind nagyon finom. Szóval, nem bántam meg, hogy ott voltam.

Helyezettek:

101_3749.JPG

101_3754.JPG

Aztán Nagymarosról hazatérve és felbuzdulva, leszedtem néhány, érett Fataliit, Morugát és az első Red Savina Habanerokat, íme:

101_3774.JPG

Ezek a Fataliik nekem már nagyon tetszenek, szép nagyok, majd kicsattannak:

101_3776.JPG

A Moruga is elérte a kívánt méretet és formáját.

101_3778.JPG

És az első Red Savina Habanero (vagy legalábbis annak indult, de Habanero, az tuti)

101_3782.JPG

Ezzel nálam lassan véget is ér a szezon, az időjárás nem jó és már nem is ígérkezik jobbnak. A Habanerok még remélem beérnek, a többiek meg szép csendben elfogynak. Dorset Naga néhány van még a bokrokon, Fatalii is és Moruga is. A Jalapeno nem az lett, hanem Jamaican Yellow, virágok vannak ugyan rajta és talán 1-2 termést nevel még, de nem hiszem, hogy be fognak érni. A Scorpionon is van 1-2 csenevész de kábé az besült idén. A Habanerokon még sok van, zöldek, érésben levők, nekik még szorítok, hogy legyen idejük bepirosodni. Let's go!